Een goede voorbereiding is de halve haast

gevulde pizza, champignons, gehakt

 300 gram kaas
150 tot 200 gram mager rundergehakt
300 gram geraspte kaas
2 teentjes knoflook
1 dubbel blikje tomatenpuree
1 ui
2 paprika's
2 tomaten
Een hele bak champignons
1,5 el Italiaanse/ Provençaalse kruiden
een scheutje rode wijn

Omdat ik momenteel veelal ’s middags en ’s avonds werk, eet ik mijn warme maaltijd de meeste dagen tussen de middag, rond een uur of een. Omdat ik ’s ochtends nog heel veel wil doen, begin ik in de praktijk altijd te laat met koken, zeker als ik een wat ambitieuzere maaltijd op tafel wil zetten. Deze gevulde pizza is de perfecte oplossing, je kan een dag van te voren te laat beginnen.

1. Meng 250 gram kaas, 2 eieren, een eetlepel Italiaanse kruiden en 150 gram volkorenmeel, voeg wat melk toe om het kneedbaar te maken, kneed het tot een dikke, plakkerige, blob en vul de ingevette springvorm. Het gebruik van bakpapier is niet aan te raden. Zorg voor een gelijkmatige verdeling.
2. Bak de pizzabodem ongeveer 20 minuten voor op 220 graden Celsius. Deze komt wat los van de randen, dat is geen probleem.
3. Voor de tomatensaus heb ik een snelle variant gemaakt van de tomatensaus van Karin Luiten. Knoflook, wortel en gehakt heb ik weggelaten en ik heb als kruiden gemengde Provençaalse kruiden gebruikt. Dit is de bereiding: Bak de in stukjes gesneden ui een minuut of vijf. Blus deze af met een scheutje rode wijn. Voeg de in stukjes gesneden tomaat toe, vul deze aan met het blikje tomatenpuree (maak het blikje met dezelfde hoeveelheid water schoon en voeg dat aan de saus toe) en roer de overgebleven Provençaalse kruiden door de saus heen. Laat deze ongeveer een uur zachtjes koken, met deksel erop, tot het een dikke, gelijkmatige, saus geworden is.
4. Vul de bodem met een mengsel van ongeveer 150 gram voorgebakken rundergehakt, wat knoflook in kleine stukjes gesneden en een mespunt Italiaanse kruiden.
5. Daarbovenop doe je een laag champignons in plakjes en de gebakken paprika.
6. Voeg de tomatensaus toe.
7. Strooi een laatste restje kaas over de pizza.
8. Bak de pizza in 45 minuten op 180 graden Celsius gaar.

Zowel de saus als de bodem kunnen gemakkelijk al de dag van tevoren gemaakt worden. Bij zowel het gehakt als bij de paprika is het belangrijk dat je het vocht er goed uitbakt en dit afgiet, de pizza is van zichzelf al vochtig genoeg.


0 reacties op “Een goede voorbereiding is de halve haast”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.