Wat heb ik zoal gedaan?

curriculum vitae

Als ik al mijn ervaringen uit het verleden aan deze website zou toevoegen, zou ik geen tijd meer overhouden om er nieuwe ervaringen aan toe te voegen. Daarom een hele beperkte selectie van de ervaringen waar ik zelf blij mee en trots op ben en waarmee ik laat zien wat ik in huis heb. Verder onderaan deze pagina heb ik een serie berichten geplaatst die ik op deze website geplaatst heb. Maar eerst een selectie van verhalen of andere (wel en niet) geschreven producten van mijn hand.

In september vorig jaar presenteerde de Werkgroep Buitenlandse Zaken van politieke jongerenorganisatie PerspectieF hun geopolitiek visiedocument Zout der aarde op een online symposium met medewerking van Don Ceder, Beatrice de Graaf en Lambert Pasterkamp. Ik heb inhoudelijke bijdragen geleverd aan het visiedocument, heb enig correctiewerk gedaan en heb een rol gespeeld bij de technische aspecten van de organisatie van het symposium, waaronder de uiteindelijke montage en publicatie op youtube.

Voor het oecumenisch opinieblad VolZin schreef ik het coververhaal ‘Geloofstaal roept verstand op’, waarbij de vraag centraal staat hoe begrijpelijk christelijke geloofstaal nog is voor mensen die er niet mee opgegroeid zijn.

Dit is een van mijn favoriete verhalen omdat voor mij het journalistieke en het religieuze bij elkaar komen: het gaat om doelgroepgericht denken, maar niet om het naar de mond praten van de doelgroep.

Voor dit artikel interviewde ik Janneke Nijboer, Pieter Oussoren en Marieke Brouwer.

Dialoog

Over oordeel en waarheid in de opiniejournalistiek

Hier de scriptie die ik schreef over waarheid in de opiniejournalistiek, zie ook het commentaar:

“Het afstudeeronderzoek in zijn geheel (thematiek, vraagstelling, aanpak, uitvoering en inhoud) geeft in alle mogelijke opzichten blijk van de eigen inbreng, het zelfstandig en kritisch denken en werken en de journalistieke kwaliteit van de student. Het is een eigenzinnig stuk geworden. Knap.”

humaan tbs-beleid, commentaar De Gelderlander
In 2011 schreef ik als toenmalig stagiair een commentaar voor De Gelderlander, voor de regio-edities Achterhoek en Liemers. Mijn chef had nog nooit meegemaakt dat een stagiair een commentaar (de ‘mening van de krant’) schreef.

Een selectie artikelen van mijn eigen website:

0 reacties op “Wat heb ik zoal gedaan?”