Als ik voorzitter van VNO-NCW zou zijn

Als ik voorzitter van VNO-NCW zou zijn
30 jun 2015

Als ik voorzitter van werkgeversorganisatie VNO-NCW zou zijn, zou ik de ondernemers inspireren tot ondernemerschap, niet pleiten voor steeds meer kostenbesparing. Ik zou werkgevers aansporen loyaal te zijn naar hun personeel, want als de werkgever loyaal is aan zijn personeel, is zijn personeel loyaal aan hem. Ik zou bij de ondernemers pleiten om niet te focussen op winst voor de korte termijn, maar op een verbetering van de levenssituatie van aandeelhouders, werknemers en omwonenden van bedrijven.

Ik zou hartstochtelijke pleiten bij de ondernemers om producten te maken waar zij trots op zijn en waar hun personeel trots op kan zijn, niet om producten te maken die uitblinken in goedkoop zijn. Ik zou bedrijven en hun aandeelhouders stimuleren milieusparende investeringen door te voeren, niet voor de marketing, maar omdat een schoon milieu voor iedereen belangrijk is.

Ik zou bij de werkgevers smeken om hun stad mooier te maken, hun land mooier te maken en deze wereld een betere plaats te maken. Ondernemers hebben die invloed, zij kunnen hier een grote bijdrage aan leveren. En een voorman van een werkgeversorganisatie kan hier het meest betekenen. Bedrijven weten zelf wel hoe ze moeten bezuinigen, en dat vooral de aandeelhouders dit heel erg leuk vinden, maar weten ze ook hoe ze de wereld een stukje mooier kunnen maken? Wie geeft hen die inspiratie?


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.