Het land in chaos

Het land in chaos
04 dec 2015

De VVD vindt dat het nu de tijd is om IS te bombarderen, een politieke oplossing komt later wel. Ik vroeg me af wat de Bijbel hierover zegt… en in een oud manuscript kwam ik de volgende tekst tegen, die ik even vlot vertaald heb:

Wanneer een terroristische organisatie (of een tirannieke overheid) weggebombardeerd wordt, trekken de terroristen door dorre oorden op zoek naar een rustplaats. Maar als zij die niet vinden, zeggen zij: “Ik zal terugkeren naar het land dat ik verlaten heb.” En wanneer zij terugkeren, merken zij dat het land in chaos is en er geen regering is. Dan gaan zij weg en halen er nog zeven terroristische organisaties bij, elk slechter dan zijzelf, en ze nemen in dat land hun intrek. En zo is het land waar de terroristische organisatie is weggebombardeerd er uiteindelijk veel slechter aan toe dan voorheen.

bron

Over de foto: Dit is een afbeelding van een luchtaanval van Israël op Beiroet in 2006. De afbeelding staat verder los van dit verhaal.