Juist nu religieuze gekken moorden, moeten we bidden

Foto: Patwise @ Freeimages.com

Opnieuw doordrenkt het bloed van onschuldigen de aarde, met de zoveelste aanslag van religieuze gekken. Nu Brussel, eerder Parijs, Madrid, London, Boston, New York, Bagdad, Ankara, Kaboel en Mogadishu. De meeste aanslagen, vooral in het Midden-Oosten, halen de kranten al niet meer. We worden murw geslagen.

Religie is een kracht die sterk genoeg is om mensen aan te zetten tot dit soort afschuwelijke daden. Religie is ook sterk genoeg (Blendle) om mensen aan te zetten tot buitengewone vrijgevigheid en inzet voor anderen, een kracht ook tot persoonlijke karakterontwikkeling. Religie kan mensen aanzetten tot vergeving en zo de neerwaartse spiraal van vergelding op vergelding doorbreken. Religie kan mensen ertoe aanzetten te bidden voor vrede, samen met andere gelovigen. En mensen die bidden, moorden niet.

Goede Vrijdag, de dag dat Jezus door zijn dood de hele wereld met zichzelf verzoende, bid ik voor vrede, net als vandaag. En ik ben niet de enige. En ik hoop dat zoveel mogelijk mensen, religieus en niet-religieus, met me meebidden.

Foto met toestemming gebruikt.

,

0 reacties op “Juist nu religieuze gekken moorden, moeten we bidden”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.