Recht


Vrouwen het recht ontzeggen om een ongeboren kind te laten doden is vanzelfsprekend net zo erg als vrouwen het recht ontzeggen om te stemmen, auto te rijden of haar eigen huwelijkspartner te kiezen, ik ben het volstrekt eens met Kirsten van den Hul (Trouw, 7 april). Vooral omdat er voor zo’n ongeboren kind natuurlijk geen principieel recht op leven tegenover staat. Want dat zou absurd zijn.

Ik schreef dit als lezersbrief in reactie op de column De straat op tegen baarmoederbemoeienis van Kirsten van den Hul in Trouw, maar de redactie besloot een brief met vergelijkbare strekking te plaatsen. En dat is prima. Maar het zou toch jammer zijn om mijn schrijfsel zomaar helemaal verloren te laten gaan 🙂 De foto is van een drietal voorvechtsers van het vrouwenkiesrecht die in 1917 in New York gaan stemmen.

Schrijf je in voor mijn maandelijkse nieuwsbrief, met analyses van religie, politiek en samenleving:

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief

Als je geen bevestigingsemail ontvangt, controleer dan je spambox.


0 reacties op “Recht”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.